Väderrapport från inglasade balkonger

Senaste dagarna har spenderats i kraftig dimma. Jag ber om ursäkt för att ej ha uppdaterat er, men i och med att jag inte har så många läsare så känner jag ingen direkt ångest över detta. Ska dock försöka sammanfatta veckan som förflutit;

Tisdag
Ligger i fosterställning fram till sent på kvällen, då jag får ett samtal. Beger mig till en inglasad balkong där det dricks whisky fram till ca 4 på morgonen. Sen tänder värden pipan och vi går igenom hans stash av grönt (ca 5 sorter). Förpassar mig sedan till en väninnas balkong där jag åter intar fosterställning.

Onsdag
Väninnan väcker mig och säger att vi ska möta ett sällskap om 15 minuter då någon planerat en dag ute i skärgården. Hoppar i jeansen och packar ner 3 nödraketer i väninnans väska. Väl ute på sjön spenderar jag drygt halva min a-kassa på överprisad öl och diverse drinkar. Överlever.

Anekdot: Träffar en gammal bekants bekant ute på en ö. Han berättar att han fortfarande är misstänkt för ett trippelmord på Irland.

Väl i land fortsätter intoxineringen på en reaggae-tillställning. Bra. Förpassar oss till ölhaket i byn där jag förolämpar en ung blondin vilket roar min vän Bryggarn. Natten avslutas på båten. Cyklar "hemåt". Ramlar. Väljer klokt att ta emot mig med ena axeln vilket resulterar i en möjlig fraktur på höger nyckelben.

Anekdot #2: Missar tumlt på båten. Efter stängning uppstår kravaller där ungdomar misshandlar poliser, kastar en batong i sjön varpå en kvinnlig gris drar vapen.

Torsdag
Tar en återställare på ölhaket. Beger mig åter till båten där jag övertalar en kvinna att bjuda mig på te i hennes lägenhet. Plågar hennes katt, lyssnar på Spotify samt slutligen besudlar henne. Tar en taxi "hemåt".

Fredag
Bastu och middag hos Bryggarn. Bryggarn bjuder på egentillverkad brygd i 10-12%-klassen. Drar till ölhaket. Där flirtar jag med Betty i baren, varpå hon frågar om jag vill dra i hennes fläta. Självklart retas hon bara, då jag inte har någon som helst chans på henne. Tröstsuper, beger mig till väninnans balkong där jag återigen lägger mig i fosterställning.

Lördag
Oklart än så länge.

Cheers
Er tillgivne
Kecke


Folkskygg vs aspackad

Var tvungen att närvara vid en födelsedagsfest under lördagen.
Då jag under sommarveckorna höjt toleransnivån rejält var jag tvungen att dricka rikliga mängder alkohol innan jag vågade äntra tillställningen.

Väl där upptäcker jag att jag är avsevärt mer berusad än den fullaste på festen. En viss paranoia infinner sig då jag tror att alla tisslar och tasslar om att en a-lagare råkat komma fel (läs: jag).

Efter att jag blivit bjuden på några norrländska groggar försvinner nojan och jag kan fokusera på att finjustera min fylla för bästa möjliga avslut.

Ute på krogen springer jag på en kvinna som undrar hur det är nu för tiden.
Jag säger att "det är väl ok...men har vi nånsin legat med varandra?"

Hon ler lite och trots den kraftiga fyllan känner jag att en viss pinsam stämning lagt sig över konversationen.

Sen svartnar det och nästa minne är från en efterfest, där jag har kommit över en laptop och spelar bra musik över Spotify medan jag stjäl sprit från de på festen.

PS. Har också ett svagt minne över att jag kan ha styrt upp en leverantör under kvällen.

Återställare

Häromkvällen drog jag och basisten ut till farsans stuga ute i skogen. Då basisten break:at med sin kvinna tyckte jag det var en bra idé att få honom att tänka på annat...samt en legitim ursäkt för mig att få dricka öl.

Väl där spelade vi fotvolley i ösregn samt klev in i bastun där vi behandlade livsfrågor medan våra fyllor tog fart på riktigt.

Minns inte när jag slocknade men det kändes inte som om jag fått mer än några minuters sömn/medvetslöshet när basisten sliter upp mig för avfärd in mot civilisationen.

Under resan frågar jag mig själv om huruvida nattens alkoholintag varit en så briljant idé, då vi skulle börja fira en väns födelsedag denna dag.

Återställare är livets smörjmedel.

Midnattssol och nödraketer

Vaknade rätt sent igår. Rastlösheten kickar in kring 20-snåret, och jag beger mig inåt byn.
Där möter jag upp Araben.

Vi beundrar skönheten bakom bardisken och pratar strunt tills Filmmakaren dyker förbi.
Jag får för mig att visa hur mycket jag gillar de gamla öststaterna och mina yviga gester resulterar i en öl-olycka...varpå vi plockar glas i 5 minuter innan vi skamsna byter ölhak.

Efter en sista fin-öl på Båten, glider vi förbi Statoil för inköp av folköl, innan vi slutligen hamnar på en väninnas inglasade balkong.

Där diskuteras religion, samkönade äktenskap, Rubiks kub, klaustrofobiska t-bane-stationer samt att vi går igenom klassiska fylleslag som inkluderar incidenter som slutat i att någon måste sy.

Oerhört givande natt - lagom sval och väldigt vacker i den ständiga dagen som är standard här uppe i Norrland denna tid på året.

Dvärgnostalgi

Sitter och kollar på film...farsan står vid fönstret likt en pensionär.

Farsan: Nämen... Det var som fan!
Kecke: *oberörd/ovetandes*
Farsan: Va?! Jo, men visst fan är det så!
Kecke: Vadå?
Farsan: Jag tyckte väl att jag såg rätt!
Kecke: Vad är det?
Farsan: Det är en dvärgjävel på gården!
Kecke: *ler*
Farsan: Fick lust att se Willow igen...vad tror du om det?
Kecke: Sure.

Min biologiske far delar min f.d. kollegas fascination för small people.

Tysk bil

Tysken har en tysk bil. Varje sommar brukar vi sätta oss i den och bege oss norrut. Lite som Thelma & Louise - men utan att köra över stup.

Bilen är utrustad med radar så att Tysken kan sänka farten där det finns fartkameror, vilket gör att vi slipper bli fotograferade i onödan. Men även om Tysken lyckas undvika böter för fortkörning, har han ett hett vägtemperament. Han svär på Tyska med jämna mellanrum samt tutar frekvent på med-/mottrafikanter - då oftast på kvinnor som enligt Tysken ej ska ratta fordon.

Efter ca 9 timmar är vi framme vid vår destination. Jag beger mig genast ut på krogen för att möta upp Farsan, som också besöker byn vid denna tidpunkt. I släptåg har han Mäklaren samt deras kvinnor. Jag ligger sjukt långt efter intoxineringsmässigt, och en hetsjakt startar.

En timme senare svartnar minnesbilden och det sista jag minns är att korvgubben bjuder mig på en slang då jag ej har kontanter.

Återseende

Igår så hörde en kvinna av sig till mig och undrade om vi skulle ses. Jag gick med på detta - trots att jag egentligen inte hade någon aning om vem hon var. Efter samtalet började jag genast dricka de få öl jag hade hemma.

Någon halvtimme senare glider jag in på haket vi kommit överens om att ses på och tittar mig omkring och undrar vem av tjejerna som ringt mig tidigare. En blond, ok liten sak sitter vid en av barerna och jag glider fram och säger hej. Hon verkar känna igen mig i alla fall.

En kvart av rätt tryckt stämning förflyter innan jag hinner komma in i en rätt skön fylla och anser att jag kan börja förolämpa henne sporadiskt och bete sig som jag brukar när jag faktiskt har läge med en tjej.

Efter stängning drar vi hem till mig och dricker vidare samt lyssnar på musik fram på morgonen. Myser lite, men väljer att inte försöka kliva på (läs: hade inte fått det ändå) då hon faktiskt verkar rätt ung och hittills oförstörd.

Vaknar tidigare i e.m. i en tom lägenhet men med en känsla av att gårdagen faktiskt varit helt ok och att jag för en gångs skull inte betett mig totalt idiotiskt.

En ovan länsla.

Återbilck: La Policia Droga

På flygplatsen inför hemresan blir jag tagen åt sidan av landets drogpolis. Jag passerar leende genom deras "bodyscanner", då jag vet att jag inte har packat/svalt något olagligt denna gång. Sedan plockas jag in i ett litet rum där en hårdför snut sliter upp plasten som omsluter min väska. Allt innehåll töms ut på ett bord och kontrolleras. Snuset förbryllar poliserna något, men efter att jag några minuter rabblat "sólo tabaco", går dom vidare. Plötsligt hittar dom något jag inte kände igen - ett litet kramdjur i form av en hund med ett påsytt märke på sin lilla hundtröja samt ett kort där det står lite kärleksfulla saker. Jag hade helt glömt bort denna gåva från en av mina kvinnliga vänner i landet...

Här börjar tankarna rulla i 190.
Har jag råkat ut för en klassisk blåsning?
Sa jag något olämpligt till henne sist vi sågs, vilket fått henne att vilja mig riktigt illa?
"HAPPY FARM" - ett simpelt skämt som syftar på ett fängelse?

Polisen fingrar på hunden samt frågar mig om jag köpt den själv. Då jag inser att det skulle verka konstigt om jag köpt en kärleksförklaring till mig själv svarar jag att det är en gåva från en väninna. Han ler och sneglar på sin kumpan och säger "¿tienes el cuchillo?". Jag förstår genast att han frågar efter en kniv då han vill snitta upp presenten. Plötsligt ringer telefonen, och efter att kumpanen avslutat ett kort, hetsigt samtal, säger han åt "min" polis att han är färdig med mig då dom fått napp på en "riktig" smugglare.

Jag blir ombedd att lämna min signatur på en lunta skriven på spanska. Jag skriver under utan att veta vad jag egentligen signerar. Mest för att jag befinner mig i ett töcken då jag för en stund trodde att jag skulle spendera några ofrivillga år i detta land.

Hur som helst så sitter Pablo (döpte honom efter vår bortgångne vän) på mitt skrivbord och påminner mig om att till synes små tillfälligheter kan komma att påverka livet i stort.



PS. Jag har ej till denna dag öppnat Pablo. Jag har heller inte låtit min kompis hund (en f.d. knarkhund) markera utifall den innehåller någon form av substans. Jag lämnar det till om möjligt regnigare dagar...

Återblick: Resan

Det finns inte en möjlighet i världen att samla ihop en överskådlig redogörelse från denna tripp. Delvis med anledning av dom återkommande minnesluckorna men även då jag inte kan skriva vissa saker utan att riskera för min f.d. kollegas säkerhet. Jag ska göra mitt bästa för att få med lite milstolpar som utgjorde stommen av färden.

Vi skojade om att vi inte ville sluta som El Choco, men skratten fastnade lite i halsen då vi alla visste att risken fanns.

  • Lämnar Sverige, förväntansfulla och lagom packade.
  • Vaknar upp i ett nytt land utan minne av att hur jag lyckats ta mig in i det.
  • Festade på som vanligt men studerade även mycket av den väldigt intressanta historia detta land besitter.
    ---
  • Mot all förmodan tar vi oss till nästa land där f.d. kollegan omgående kliver in i en rejäl dimma. Det visar sig att jag var allergisk mot detta starkare gräs, så jag dricker mycket för mig själv.
  • Taxibråk där Jake påstår sig ha sett ett vapen diskret visats för att lugna ner oss.
  • Köper svagare gräs, och därefter inga direkta minnen.
    ---
  • Nästa land var planerat att bli vår "semester" så här slappade vi mest.
  • Firade nyår genom att besöka ett "Whiteparty" där jag, väldigt hög på kokain, raggar på en kvinna som visar sig vara polis - dock ledig för kvällen.
  • Tappar bort allihopa. Då ingen lokaltrafik trafikerar nyårsdagen och mina pengar är slut är jag strandsatt i många timmar, innan en vänlig själ ger mig lift den långa vägen till andra sidan ön. Det räddade förmodligen mitt liv.
    ---
  • Äntrar landet som ofta har två städer på listan över de fem farligaste städerna i världen.
  • Festar på rejält och männsikor berömmer Jake för att han är galnare än folket själva i detta land.
  • Tumult uppstår då en kvinna påstår att vi låst in vår kompis i vårt rum (såna två-stegs-lås som faktiskt går att låsa in folk med). Då vännen var sjukt packad/hög när vi lämnade henne sovandes, får hon ett hysteriskt utbrott vid sitt uppvaknande där "hemma". Detta verkar beröra halva den lilla kuststaden varpå alla följer oss mot boendet. Efter en stor övertalningsmanöver från en av våra inhemska vänner får vi trots allt bo kvar.
  • Byter stad och träffar Pablo som vi reser/festar med ett tag. Han kom att bli en kär och nära vän till oss alla. Tragiskt nog blir han senare skjuten i grannlandet dit han rest efter vi splittat upp.
  • Lämnar mina svenska vänner för att besöka några inhemska i deras hemstad. Alla där är otroligt trevliga och det röks och dricks mängder av rom - ofta på en rockklubb som får mig att minnas stamhaket här hemma.

Minns inte så mycket mer än detta egentilgen. Förutom det sista jag upplever i detta land, på flygplatsen inför hemresan. Detta kräver ett eget inlägg.


Trubadur + a-lagare

Då jag inte har några vänner kvar, begav jag mig till byn ensam för att avnjuta vm-fotbollen.
Valde stamhaket, och efter ett tag hade jag en kompis från norr som faktiskt legat med min gamla flamma från högstadiet.

Efter matchen slöt en väninna upp och vi tog någon ytterligare öl innan vi förpassade oss till ett annat hak där resten av hennes kompisar befann sig. Jag valde att starta två band - ett vanligt rockband med mig som gitarrist och ett annat, med mer psykadelisk inriktning - två okända kvinnor på sång.

Vid stängning hade jag tappat bort alla, inklusive mina nya bandmedlemmar. Fastnade i en tunnel med en trubadur där två kvinnor redan satt och nynnade med i de finstämda sångerna. Jag la mig i fosterställning i en av flickornas knä då killen spelade/sjöng en Damien Rice-låt som påminde mig om ett av mina ex.

När folkströmmen tacklat av gick vi till ett intilliggande McD där jag köpte trubaduren en McFeast och lovade honom studio-tid hos Farsan. Väl ute i gatukorsningen anslöt två a-lagare och vi alla satte oss på trottoaren och skrev låtar fram till att polisen kom förbi och skingrade oss då vi tydligen var för kreativa.

Återblick: Varning #3

Skriftlig varning nr. 3.
Tredje gången gillt.
Strike three.


Någongång under hösten kom så den 3:e och sista varningen som kom att resultera i mitt avsked.
Först kände jag bara en enorm lättnad. En lättnad över att inte behöva hymla och tjafsa längre. Jag fick gå med omedelbar verkan men ha lön året ut, vilket kändes bra då jag ej omgående behövde dra ned på utgifter såsom alkohol och onödiga taxiresor.

Efter någon månad eller två började min situation sakta att sjunka in och en viss ångest infinna sig. Då Jake förmodligen såg detta valde han att bjuda med mig på en gemensam resa senare det året. Detta räddade nog mitt liv för stunden. Jag kommer att återkomma med lite händelser från den utflykten senare.

Återblick: Utkastad vs inkastad

I slutet av sommaren 2009 besöktes västkusten och WOW. Vi inkvarterade oss hos vår trogna vän Chauffören. Jag hyser oerhört stor respekt för hans outtömliga tolerans, med tanke på vår omfattande påverkan på hans liv och bostad. Fast jag vet att han tycker att vi bidrar med viss underhållning trots allt.

Orkar inte gå in på detaljer så jag radar upp några höjdpunkter samt lågvattenmärken från denna långhelg;

  • Jake bär hästhuvudet (bokstavligen)
  • En ung man förälskar sig i mig varpå jag bär hans hatt en av kvällarna
  • Chauffören lyckas efter dispyt med vakter först bli utvisad från området, men är snart inne igen då andra funktionärer tycker att ordningsmakten har bättre koll på honom inne på området
  • Relationen med min bästa väninna stagnerar avsevärt
  • Träffar inte Pixmannen detta år, så vi får självmedicinera oss med organiska substanser istället
  • Jag blir utstött av mina vänner på tågresan hem då jag är den enda som inte vågar nyktra till

Jag ser nu att det kan vara svårt att avgöra vilka av punkterna som är positiva respektive negativa, men antar att livet inte alltid är svart eller vitt.

/Kecke


Återblick: Jomenvisst

Ett annat av de få bestående minnena från förra sommaren är då jag besökte en kompis stuga uppe i norra norrland.

Jag hade tillsammans med en väninna blivit inbjuden att närvara vid en grillfest där diverse grannar från området skulle närvara. Vad jag inte visste var att i det närmaste alla fördomar jag har eller har haft, skulle infrias och att de sterotyper och klischéer man ibland porträtterar norrlänningar utifrån i alla fall denna gång skulle stämma till stor del.

Jag har valt att göra en lista på vad som fanns/hände under detta festdygn. Ni får själva avgöra vilka ni anser vara utpräglat norrländska:

  • Hembränt ur dunk
  • Hugga ved naken med flickvän/fru skrikandes i bakgrunden
  • Bastubad med rövarhistorier innehållande ryssar, ryskor eller resor till Ryssland
  • Trots årstid snack om skotrar
  • Med ca 3 promille i blodet hämta mer sprit från avlägsen granne på sonens mini-cross (hjälm uteslutet)
  • Tjafsa om vems farsa/släktning som haft det farligaste jobbet i gruvan
  • Hämta ännu mer sprit från annan granne - denna gång i överfull motorbåt (flytvästar uteslutna)
  • Hävda att man inte får sluta dricka då solen är uppe (solen går ej under horisonten denna tid på året)
  • Obligatoriskt hånande av folk som bor söder om Polcirkeln

Vid första anblick av listan kan tyckas att festen var dåligt planerad då hela två (2) extravändor efter sprit fick göras under detta dygn. En förklaring jag ser till detta är att det skulle "imponeras" på fjollträskar'n (jag) som överraskande dykt upp.


Fotboll och parkhäng

Mötte upp Jake för käk och fotboll på söder igår. Strax innan matchen började, dök en väninna upp med massa polare så jag valde att öka takten på alkoholintaget då jag kände mig lite blyg.
Matchen var rätt värdelös så jag drack än mer p.g.a. tristess. Efter matchen besvärade jag några småflickor med ointressanta inlägg om hur dyrt det är att vara alkoholist av idag.

Allt eftersom droppade folk av och till slut var det bara jag kvar tror jag, varpå jag förpassade mig till Medis där jag tänkte ta en bulle hemåt. Hamnade i dispyt med två kvinnor angående vem som hade rätt till taxin vi alla ville ta. Slutade med att taxichauffören lessnade och drog utan oss, så vi blev sams och satte oss ner i en park där vi tre joinade a-lagarna med folköl och cigg. Efter någon timme fixar vi faktiskt en taxi och åkte hem till dom (tjejerna, inte a-lagarna).

Drack vidare fram på småtimmarna och då det aldrig blev trekantsläge lägger jag mig med det ena och vaknar i eftermiddags med ett svagt minne av en svanktatuering. Ett awkward avsked senare är jag hemma och laddar för kommande match om 3:e pris.

/Kecke

Återblick: Åldersnoja?

"Man är inte äldre än åldern på den senaste man haft sex med"

En helg in på semestern besöker jag en stadsfest i en stad där några vänner bor. En dag börjar vi rätt tidigt varpå också minnet sviker inte långt in på kvällen.

När minnet kommer åter står jag i, vad som verkar vara, ett restaurangkök. Framför mig, lutad över en bänk, står en en ung kvinna med röven i vädret och gnyr. Tydligen har jag trots intoxineringsnivån lyckats lura/charma henne till att ha någon form av sexuell happening med mig.

Plötsligt hör jag någon bakom mig fråga "kan man hoppa in"?

Det är polaren som saknat mig...letat efter...samt funnit oss där vi då står.
Då jag inte är mycket för trekant med snubbar tillika polare drar jag mig hastigt ur och återvänder något skamsen till ölkylen, går ut till dom andra festdeltagarna och låtsas som ingenting.

Jag får senare höra att kvinnan i fråga bara var 17 år vilket bara bättrar på skammen och ångesten samt får mig att fundera om uttrycket ovan legat längst bak i mitt undermedvetna och i kombination med spriten fått mig att agera så omdömeslöst.

PS. Anledningen till att detta minne står kvar som en fyr i denna - bildligt talat - mörka sommar är för att en väninna till mig fick vetskap om denna incident och hånade mig kopiöst samt påminner mig med jämna mellanrum.


Återblick: Varning #2

Under början av sommaren 2009 drack jaghårt att jag hade svårt att sköta mitt jobb. Jag tog kanske ut semestern i förskott eller något i den stilen. Hur som helst resulterade detta i en 2:a varning från min arbetsgivare (den 1:a fick jag på den gamla bloggen). Vad jag minns så tog jag det inte så hårt då vi alla vet/visste att det egentligen bara var en tidsfråga.

Återblick: Våren

Jag tror att våren 2009 var en rätt vanlig vår. Besökte nog diverse konserter i väntan på festivalsommaren. Uteserveringarna öppnade där man förstås pimplade bärs och tittade på flickor/kvinnor som klädde sig allt lättare. Ni vet innan dom ännu inte lessnat på kommentarerna som dom under denna period faktiskt ler åt.

Minns som sagt inte mycket, men tror att denna bild jag hittade i mobilen kan vara från denna period.



Verkar som om killarna som placerat ut skylten/avspärrningen under vintern senare passerade en bar och glömde bort den.


RSS 2.0